Мижи кьорчо да те лажа!

       Взаимоотношенията в държавата в която живеем са "Мижи кьорчо да те лъжа", от най високо, до най-ниско ниво. Ако може да се каже  (мижи кьорчо  от високо ниво) са изявите на Мая Манолова в телевизиите, че работят с водачите на "февруарци" по предизборен кодекс. От малко по-ниско ниво на "мижи кьорчо" са коментарите в медиите и информацията относно положението в рудник "Ораново".

       1) Крайно време е хората, чиято професия е да боравят с българския език, да започнат да ползват думите и понятията според тяхното точно значение и предназначение. Вече се изнервям, като слушам, че се надяват да намерят живи хора, които са затрупани! Единственият вариант тези хора да са живи, е те да не са затрупани,а преградени (затворени) от другата страна на пропадналото между тях и спасителите.

       2). Още от първия ден казаха, че са пробили пропадналото място с тръба, през която се подава въздух на преградените или затворените (но не затрупаните!) миньори и от тогава до сега (вече седмица) не могат да ни кажат още колко метра остават до евентуалната кухина, или здрава част от галерията. Тръбата през която уж им подават въздух, не знаят ли колко метра е?

       3) Как се пробива обрушено (пропаднало) място с каквато и да е тръба без сонда или друга техника, а на ръка, както казват, че работят спасителите. Още повече, че тази тръба би трябвало да е по дълга от 30 метра, според това което вече са разчистили и възстановили от галерията, и в това време минаха през три скали, чрез взривове?! Помпите за кал видяхме, че ги докараха с въртолет от някъде, но за друга техника не се чу!

      4) Този въздух, който се подава откъде излиза, след като галерията е без втори изход?

      5) И аз, както всички, които четете тези редове, искам тези минъори да са живи и да ги открият. Моят основен трудов стаж, също премина в рудник "Ораново". 
   
     6) Дали вече нещо се е променило?

    П П - Сега вече почитаме паметта им!

Коментари

Популярни публикации от този блог