сряда, 31 юли 2013 г.

Бабугери от Крупник в Перник 1996г (3)


четвъртък, 25 юли 2013 г.

"Симитлияфест" 2013 сурвакари от с. Сирищник (2)

Кукери от село Сирищник община Ковачевци област Перник гостуват на фестивала на сурвакарски групи в град Симитли - "Симитлия" 2013

вторник, 23 юли 2013 г.

Сурва в Железница 2002г.- център 7


Първо, второ и трето!

         
       1).  - Най- големият шамар за БСП е Мишо!

       2). - Откраднали са двуметрова статуя на "Пазител на традицията"  - традицията е запазена!

       3).  Запазена е и втората част от традицията  - полицията още не я е намерила!

неделя, 21 юли 2013 г.

Мижи кьорчо да те лажа!

       Взаимоотношенията в държавата в която живеем са "Мижи кьорчо да те лъжа", от най високо, до най-ниско ниво. Ако може да се каже  (мижи кьорчо  от високо ниво) са изявите на Мая Манолова в телевизиите, че работят с водачите на "февруарци" по предизборен кодекс. От малко по-ниско ниво на "мижи кьорчо" са коментарите и информацията относно положението в рудник "Ораново".

       1) Крайно време е хората, чиято професия е да боравят с българският език, да започнат да ползват думите и понятията според тяхното точно значение и предназначение. Вече се изнервям, като слушам, че се надяват да намерят живи хора, които са затрупани! Единственият вариант тези хора да са живи, е те да не са затрупани,а преградени (затворени) от другата страна на пропадналото между тях и спасителите.

       2). Още от първият ден казаха, че са пробили пропадналото място с тръба, през която се подава въздух на преградените или затворените (но не затрупаните!) миньори и от тогава до сега (вече седмица) не могат да ни кажат още колко метра остават до евентуалната кухина, или здрава част от галерията.

       3) Как се пробива обрушено (пропаднало) място с каквато и да е тръба без сонда или друга техника, а на ръка, както казват, че работят спасителите, още повече, че тази тръба би трябвало да е по дълга от 30 метра, според това което вече са разчистили и възстановили от галерията, и в това време минаха през три скали, чрез взривове?! Помпите за кал видяхме, че ги докараха с въртолет от някъде, но за друга техника не се чу!

      4) Този въздух, който се подава откъде излиза, след като галерията е без втори изход?

      5) И аз, както всички, които четете тези редове, искам тези минъори да са живи и да ги открият. Моят основен трудов стаж, също премина в рудник "Ораново". 
   
     6) Дали вече нещо се е променило?

НУФИ "Ш. лъка" 2002 - "Ах мерак мамо.."